feedburner

Welkom op de weblog van Lekorque. Hier vind je het interessantste nieuws en productinformatie over alles wat met streaming media te maken heeft.

Blader eens door het archief heen of geef je zoekwoorden op in de onderstaande zoekmachine.

Sonos en Spotify, het kan!

Labels:

Voor bezitters van één of meer Sonos produkten zal dit als muziek in de oren klinken: Sonos is 's werelds eerste hardware mediaspeler dat integreert met de Spotify online muziekdienst!

Spotify zal beschikbaar worden op elke Sonos zoneplayer in je huis, en, zoals vandaag bekend geworden, op dit moment alleen beschikbaar voor Europese gebruikers. Het lijkt de omgekeerde wereld :-)




Eind september komt een nieuwe Sonos software update (versie 3.3) welke deze feature mogelijk maakt.


Meer info vind je hier en hier.



Promofilmpje van Spotify:



Win een Sonos S5 Multiroom Audiosysteem!

Er is geen betere manier om de eerste post na een lange tijd te beginnen met een weggever. Sonos introduceerde vandaag namelijk in samenwerking met gdgt.com een Sonos S5 Give-away.


De bedoeling is dat je een gdgt account aanmaakt (als je deze nog niet hebt)  en deze koppelt aan je Facebook of Twitter account (aanmaken dus, als je ze nog niet hebt). Als je dan de Sonos S5 toevoegt aan je Want List, dan maak je kans op een gratis S5. Gratis thuisbezorgd, inclusief een gratis ZoneBridge!

Gelukkig doen potentieel maar tienduizenden mensen mee, dus je maakt geen schijn van kans :) Mocht je toch winnen, laat 't me dan even weten.
Succes!



Linn introduceert alles-in-één: De nieuwe Majik DS-I Versterker / Mediastreamer

Labels:

Nieuw in wifi-hifi-land, de Linn Majik DS-I.


Met de zojuist geintroduceerde DS-I combineert Linn 4 apparaten in één elegante behuizing.
De DS-I bevat alle functionaliteit van een Linn DS player, dus het is een streaming media player met de kwaliteit zoals we van Linn gewend zijn.
Bovendien beschrijft Linn dat het apparaat ook uitgerust is met een "high definition" voorversterker, Chakra eindversterking en een voeding uit de Dynamik reeks. Kort gezegd is het een hifi versterker met geïntegreerde mediaspeler.
Linn heeft de DS-I voorzien van zowel digitale als analoge ingangen, alsmede een phono-ingang om je platenspeler aan te sluiten.

Het geheel is te bedienen door middel van een control point naar keuze. Via PC, touchscreen, PDA of mobiele telefoon heb je ook de beschikking over de volledige album art en metadata van je muziekcollectie. De DS-I gebruikt open interfacestandaarden zoals UPnP en is door middel van firmware updates te voorzien van de nieuwste Linn features.
Even wat specificaties:


  • Muziekvermogen: 2x 100W (Linn Chakra)
  • Dimensies: (H) 80 mm, (B) 381 mm, (D) 355 mm
  • Ondersteunde bestandsformaten: FLAC, ALAC, WAV, AIFF, AAC, MP3
  • Mediaprotocol: UPnP AV media servers, UPnP AV 1.0 control points
  • Analoge audio:
    • 4x line inputs, 1x output
    • 1 Aux input
    • 1 tape output
    • 1 hoofdtelefoonuitgang
    • 2 speakeruitgangen, 90W RMS (4 ohm) 
  • Digitale audio:
    • 1 S/PDIF input, 1 S/PDIF output
    • 1 Toslink input, 1 Toslink output
  • Netwerk: 1x 100 MBit Ethernet
  • Overig:
    • RS-232 
    • Infrarood voor afstandsbediening
Prijs en leverdatum zijn binnenkort bekend.

Bedien Sonos met je BlackBerry

Labels:

Al een tijd lang is er Tiggit, een Sonos remote voor je BlackBerry Bold. Echter sinds 1 november dit jaar is versie 1.0 uitgebracht en wordt deze vanaf nu te koop aangeboden op (o.a.) MobiHand voor 10 euro.
Afgezien van het feit dat je niet de mogelijkheid hebt om door je muziekarchief te bladeren, dus beperkt bent tot wat er al in het systeem staat of draait, is het geheel prettig en snel in gebruik.
Een uitgebreide (engelstalige) review kun je hier vinden. Een gratis probeerversie hier.




Bedien Linn DS met je iPod, iPhone of Pronto

Labels:



Eigenaars van een Linn Digital Stream player zaten hier al een tijdje op te wachten.
Met een iPod Touch of iPhone is het nu mogelijk om je mediaspeler uit de "DS" reeks te bedienen!
Sonos biedt voor bediening van zijn ZonePlayers al een tijdje een iPod applicatie aan, welke van Apple iStore is te downloaden. Nu heeft ook Linn deze mogelijkheid, zij het niet door Linn zelf ontwikkeld. Hier is het te vinden.

De DS reeks kan ook aangestuurd worden middels een Philips Pronto universal remote. De ontwikkelaars die deze KinskyPronto hebben ontworpen, hebben ook de bovengenoemde iPhone controller ontwikkeld.

Lekorque's Koopje: SqueezeBox Receiver

Labels:

Deze week weer een nieuwe aanbieding vanuit de SqueezeBox stal en wel de SqueezeBox Receiver.

Was een maand geleden dit koopje van Lekorque nog de goedkoopste (103,- euro); nu is 4launch.nl in de aanval gegaan met een spectaculaire prijsdaling!
Voor slechts 89,- euro ben je bij deze webshop een SqueezeBox Receiver rijker!

Dit is een lezerstip. Kom jij een scherpere prijs tegen, of weet je van een ander product dat scherp geprijsd is (en online te koop)?