feedburner

Welkom op de weblog van Lekorque. Hier vind je het interessantste nieuws en productinformatie over alles wat met streaming media te maken heeft.

Blader eens door het archief heen of geef je zoekwoorden op in de onderstaande zoekmachine.

VIA introduceert zuinige chipset die 1080p-content kan afspelen

Labels:


VIA heeft een nieuwe chipset geïntroduceerd met een geïntegreerde grafische processor die overweg kan met 1080p-beelden. De VIA VX855-chipset verstookt slechts 2,3W en kan gecombineerd worden met VIA's Nano-, C7- en Eden-cpu's.



Hardwarefabrikant VIA is vooral bekend van zijn zuinige en efficiënte processors en platforms. Met de aankondiging van de VIA VX855 Media System Processor kan er aan de energiezuinige line-up ook een efficiente chipset met igp worden toegevoegd. De chipset combineert de functies van zowel de north- als southbridge in één enkele chip. Samen met een VIA Nano-, C7- of Eden-cpu kan er rondom de chip een heel systeem worden opgebouwd.

De chip huisvest onder andere een geheugencontroller, maar voorziet ook in een ide- en usb-interface. Een geïntegreerde audio-controller zorgt voor de afhandeling van achtkanaals-geluid. Alleen een ethernetcontroller ontbreekt...
Lees het volledige bericht hier.

Bron: tweakers.net



0 reacties:

Een reactie posten