feedburner

Welkom op de weblog van Lekorque. Hier vind je het interessantste nieuws en productinformatie over alles wat met streaming media te maken heeft.

Blader eens door het archief heen of geef je zoekwoorden op in de onderstaande zoekmachine.

QNAP brengt NMP-1000 uit

Labels:



De van oorsprong fabrikant van Network Addressed Storage (NAS) producten, brengt begin oktober zijn eerste full HD mediaplayer uit.


(Recente toevoeging: Voor de goedkoopste aanbieder zie ook Lekorque's Koopje van 6 oktober 2009).

Volgens QNAP is de NMP-1000 "de nieuwe generatie van apparatuur voor huisnetwerken waarmee u video's, foto's en muziek afspeelt van de interne harde schijf."
Hij ondersteunt ook het afspelen via het netwerk van digitale gegevens van de computers of de NAS in uw huisnetwerk. "De speler integreert naadloos met uw televisie en geluidsinstallatie voor het afspelen van digitale verzamelingen in de woonkamer of elders in huis."



De NMP-1000 is voorzien van een HDMI 1.3-uitgang, een SATA-aansluiting voor een interne harde schijf, een gigabitnetwerkaansluiting en mogelijkheden om op het netwerk te delen, ondersteuning voor veel codecs en bestandsformaten, waaronder H.264 MKV, M2TS en FLAC. Ondanks zijn compacte formaat, is hij krachtig genoeg voor het vloeiend afspelen van HD-video én -audio.


Huistheater van bioscoopkwaliteit
De NMP-1000 heeft de krachtige hardwaredecoder SMP8635 SoC, een HDMI 1.3-interface en geavanceerde decodeersoftware. Het afspelen van videobestanden in H.264 en andere populaire codecs is ondersteund tot een resolutie van 1080P voor volledige HD-topkwaliteit. Dolby TrueHD en DTS HD multikanaals digitaal omgevingsgeluid wordt verwerkt om plezier van bioscoopkwaliteit te geven.


Ervaar muziek van hoge kwaliteit
De verliesloze FLAC-audiobestanden kunnen verwerkt worden door de NMP-1000 zonder dat er conversie nodig is. U kunt uw favoriete muziek-cd's rippen naar een archief en op uw geluidssysteem genieten van de oorspronkelijke muziek in hoge kwaliteit. De NMP-1000 speelt veel digitale muziekindelingen, zoals FLAC, PCM, WMA, AC3, DTS en WAV.


Geniet van kristalhelder geluid
The NMP-1000 geeft de best mogelijke geluidskwaliteit en laat filmliefhebbers genieten van verbazend realistische geluidseffecten, en dat in de woonkamer. Met gecertificeerde ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS HD kan de NMP-1000 de oorspronkelijke audio met hoge definitie verwerken en laten horen.
...
Hoge compatibiliteit van media-indelingen en ondersteuning voor ondertitels
De NMP-1000 ondersteunt alle populaire media-indelingen zoals MKV (H.264), M2TS (Blu-ray) en AVI met de populairste codecs. DVD-functionele navigatie van ISO, VOB en IFO is ook mogelijk. Een groot aantal populaire ondertitelindelingen wordt ondersteund en de lettergrootte kan naar wens worden ingesteld.

Bovendien ondersteunt de NMP-1000 ook het afspelen van media van Youtube en Flickr en levert het een softwarepakket mee dat diverse functies aanbiedt die je doorgaans alleen bij NAS producten vindt, waaronder backup en synchronisatiesoftware.
Uiteraard is het apparaat in staat om middels het bittorrent p2p protocol bestanden te downloaden.



0 reacties:

Een reactie posten